Pizza met huisgemaakte pesto, artisjok, spinazie en burrata
Zo maak je het
Los het zout op in het lauwwarme water en doe het in een grote kom. Mix de bloem en gist samen en voeg dit beetje bij beetje bij het zoute water en kneed het uiteindelijk tot een mooie deegbal. Kneed het deeg daarna voor nog zo’n 10 minuten op je keukenblad tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Vet het deeg in met een beetje olijfolie en laat voor minstens een uur rijzen in een grote kom, afgedekt met een vochtige theedoek.
Als het deeg verdubbeld is in grootte, verdeel het dan in 2 gelijke stukken en rol ze tot een mooie deegbal. Laat ze daarna nog minimaal een half uur rijzen onder ingevet vershoudfolie.
Verwarm ondertussen de oven op 220*C en maak daarna de pesto. Mix daarvoor de basilicum blaadjes, cashewnoten, olijfolie en parmezaanse kaas in een foodprocessor.
Rol alle twee de deegballen nu uit tot een platte bodem. Leg de bodems op bakpapier en snij de burrata en artisjok in stukken. Beleg de pizza’s met de pesto, burrata, artisjok en spinazie. Bak de pizza’s in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.
Ingrediënten voor 2 pizza’s
Pizza deeg
250 g bloem
3,5 g gist
5 g zout
150 ml lauwwarm water (37*C)
Pesto
1 teentje knoflook
15 g verse basilicum
25 g cashewnoten
50 ml olijfolie
10 g parmezaanse kaas
Peper en zout
Topping
2 bollen burrata
1 pot artisjokken (280g)
100 g spinazie