Pizza met huisgemaakte pesto, artisjok, spinazie en burrata

 
IMG_4405.JPG

Een heerlijke zelfgemaakte pizza, leuk om zelf te maken & de smaak is zo lekker!

Prep tijd: 30 min | Rijs tijd deeg: 1,5 uur | Oven tijd: 20 min | Totale tijd: 2 uur en 20 min

Omdat ik de plaatpizza van afgelopen weekend zo lekker vond heb ik ook een combinatie gemaakt met artisjok & met een eigen gemaakte pizza bodem! Het kost iets meer tijd om zelf een bodem te maken, maar het resultaat is alles waard.

TIP voor een perfect pizza deeg

Deeg maken hoeft niet moeilijk te zijn & voor dit pizza deeg is het kneden en de temperatuur het belangrijkste voor een goed resultaat! Voor het deeg is het belangrijk dat het lauwwarme water rond de 37*C graden is. Maar geen stress hoor, een temperatuur meter is niet nodig hiervoor. Wat ik altijd doe, ik zet de kraan aan, voel de temperatuur met mijn hand en blijf de kraan warmer of kouder zetten tot het water voelt als dezelfde temperatuur als mijn lichaam. Als het water namelijk te heet is zal je merken dat het gist niet goed zijn werk kan doen waardoor het deeg niet zal rijzen.

Zo maak je het

  1. Los het zout op in het lauwwarme water en doe het in een grote kom. Mix de bloem en gist samen en voeg dit beetje bij beetje bij het zoute water en kneed het uiteindelijk tot een mooie deegbal. Kneed het deeg daarna voor nog zo’n 10 minuten op je keukenblad tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Vet het deeg in met een beetje olijfolie en laat voor minstens een uur rijzen in een grote kom, afgedekt met een vochtige theedoek. 

  2. Als het deeg verdubbeld is in grootte, verdeel het dan in 2 gelijke stukken en rol ze tot een mooie deegbal. Laat ze daarna nog minimaal een half uur rijzen onder ingevet vershoudfolie. 

  3. Verwarm ondertussen de oven op 220*C en maak daarna de pesto. Mix daarvoor de basilicum blaadjes, cashewnoten, olijfolie en parmezaanse kaas in een foodprocessor. 

  4. Rol alle twee de deegballen nu uit tot een platte bodem. Leg de bodems op bakpapier en snij de burrata en artisjok in stukken. Beleg de pizza’s met de pesto, burrata, artisjok en spinazie. Bak de pizza’s in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten voor 2 pizza’s 

Pizza deeg

250 g bloem

3,5 g gist

5 g zout

150 ml lauwwarm water (37*C)

Pesto

1 teentje knoflook

15 g verse basilicum

25 g cashewnoten

50 ml olijfolie

10 g parmezaanse kaas

Peper en zout

Topping

2 bollen burrata

1 pot artisjokken (280g)

100 g spinazie

Geniet!