Aubergine uit de oven met vijgen, mozzarella en tomaten

 
IMG_4280.JPG

Heerlijk makkelijk en snel gerecht, en ook nog geweldig van smaak!

Prep tijd: 10 min | Oven tijd: 35 min | Totale tijd: 45 min

Met dit mooie weer heb je toch niet zo vaak zin om uren in de keuken te staan, want je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het zonnetje. Daarom dit lekkere en simpele gerecht dat zo op tafel staat & het ziet er ook nog eens geweldig uit!

Het enige wat je hoeft te doen is de aubergine in de oven te schuiven, in de tussentijd een paar ingrediënten te snijden, op de aubergine leggen en nog even in de oven te roosteren. Binnen no-time heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan.

Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines

3-4 verse vijgen

8 cherry tomaatjes

1 rode ui

2 bosuitjes 

2 bollen mozarella

2 tl paprika poeder

Peper en zout

Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180*C

  2. Snij de aubergines doormidden in de lengte en snij de binnenkant van de aubergines lichtelijk in in blokjes

  3. Besprenkel de aubergines met olijfolie, paprika poeder en peper en zout en rooster in het midden van de oven voor 25 minuten

  4. Snij de cherry tomaatjes door midden, de bosui en de rode ui in ringen en de vijgen en mozzarella in plakjes

  5. Na 25 minuten, beleg de aubergines eerst met de mozzarella en daarna met de rest van de ingrediënten en bak samen nog voor 10 minuten in de oven

Enjoy!