Spicy pompoen falafel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C.
Schil de pompoen en snij in blokjes van ongeveer 2 cm. Leg de pompoen blokjes op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie, cayenne poeder en peper en zout. Rooster in de oven voor zo’n 20 minuten tot ze gaar zijn en laat daarna afkoelen.
Snij de knoflook en rode peper in grove stukken en laat de kikkererwten uitlekken. Als de pompoen is afgekoeld, doe deze in een foodprocessor samen met de kikkererwten, knoflook, rode peper, havermeel, 2 el olijfolie, kurkuma, cayenne poeder, komijn poeder en een beetje peper en zout en mix tot een glad deeg. Als je het falafel deeg voor een uur in de koelkast zet wordt het wat steviger en minder plakkerig waardoor je makkelijker falafel balletjes kan maken.
Mix ondertussen de broodkruimels en het sesamzaad en zet aan de kant. Maak van het falafel deeg balletjes en rol ze in de broodkruimels met sesamzaad.
Verhit een grote koekenpan met olie en bak de falafel voor een paar minuten. Als de onderkant goudbruin is, draai ze dan nog even om en bak de andere kant ook voor een paar minuten.
Ingrediënten voor 4 personen
350 g flespompoen
1 blik kikkererwten (400 g)
120 g havermeel (of andere)
2 teentjes knoflook
1 rode peper (zaadjes verwijderd)
2 tl cayenne poeder
1 tl komijn poeder
1 tl kurkuma poeder
15 g sesamzaad
30 g broodkruimels (paneermeel)
2 el olijfolie + extra voor het bakken
Peper en zout