Spinazie pannenkoek met avocado, munt, citroen, pompoen en rode kool
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C.
Mix de spinazie, eieren, speltmeel en amandel melk in een foodprocessor tot een glad beslag.
Snij ondertussen de pompoen in blokjes, de ui in reepjes en zet even aan de kant.
Snij daarna de avocado’s grof en doe in een foodprocessor samen met de munt, Griekse yoghurt, rode peper en citroen. Maak daarna verder op smaak met peper en zout en zet zolang in de koeling.
Verdeel de pompoen over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, cayenne poeder en peper en zout. Rooster de pompoen in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten tot deze gaar en goudbruin zijn. Doe na 15 minuten de rode ui bij de pompoen in de oven en mix kort door elkaar.
Ondertussen kan je de pannenkoeken gaan bakken. Verhit de pan met wat boter en wacht tot deze goed heet is. Verdeel daarna wat beslag over de pan. Bak de pannenkoek voor zo’n 2-3 minuten tot de bovenkant droog is, draai daarna de pannenkoek om en bak nog eens 1-2 minuten op de andere kant. Als de pannenkoeken klaar zijn, besmeer ze met de avocado munt saus en beleg met spinazie, pompoen, rode ui en rode kool.
Ingrediënten voor 12 pannenkoeken
60 g verse spinazie + wat verse spinazie voor op de pannenkoeken
100 g smeltmeel
2 eieren
300 ml amandel melk (of andere)
Avocado munt saus
3 eetrijpe avocado’s
3 el Griekse yoghurt
2 takjes munt
Sap van een halve citroen
Vulling
1 rode ui
1 flespompoen
2 el cayenne poeder
Halve rode peper
Verse of zakje voorgesneden rode kool
Peper en zout
Olijfolie
Olie of boter om in te bakken