Rode bieten falafel bowl met bulgur en avocado
Zo maak je het
Snij de rode bieten en knoflook in stukjes en mix met de havermout, kikkererwten en komijnzaad in een foodprocessor tot een glad beslag. Maak verder op smaak met peper en zout. Leg het falafel mengsel in de koelkast voor een half uur, hierdoor kan je er straks makkelijker falafel van rollen.
Na een half uur, rol van het mengsel falafel ballen en rol ze in de broodkruimels.
Maak daarna de bulgur klaar en verwarm daarvoor een pan met wat olijfolie. Bak hier eerst de bulgur kort in en giet er daarna water bij tot ongeveer 1 cm boven de bulgur. Kook de bulgur met een deksel op de pan in 10-15 minuten langzaam gaar.
Bak tussendoor ook de falafel in een pan met olijfolie tot beiden kanten mooi goudbruin zijn. Je kan ze eventueel ook in de oven of Airfryer bakken.
Was verder de rode kool bladeren onder de kraan en snij samen met de avocado in reepjes. Maak nu de falafel bowl klaar en vul de bowl met rucola, rode kool, bulgur, avocado en rode bieten falafel.
Ingrediënten voor 4 bowls
Falafel
300 g rode biet gekookt
150 g havermout
2 knoflook teentjes
1 tl komijnzaad
400 g kikkererwten (blik)
30 g broodkruimels (paneermeel)
Voor in de bowl
150 g bulgur
1 rode kool
2 avocado’s
1 zak rucola sla
Peper en zout
Olijfolie