Bloemkool courgette burgers met limoen yoghurt
Zo maak je het
Rasp de courgette en de bloemkool en snij de knoflook en peterselie fijn. Leg de courgette in een vergiet en druk het vocht uit de courgette. Om de courgette nog droger te maken kan je ook nog met een keukenrol op de geraspte courgette drukken. Meng vervolgens al deze ingrediënten samen met de eieren en havermout in een grote kom. Als het mengsel nog te nat is kan je altijd nog wat extra havermout toevoegen. Maak verder op smaak met peper en zout en zet even in de koelkast voor een half uurtje zodat het burger mengsel goed in de havermout kan trekken
Maak ondertussen alvast de limoen yoghurt en mix daarvoor de Griekse yoghurt, limoensap en peper en zout. Zet nog even in de koeling tot alles klaar is. Snij ook alvast de tomaten in plakken en rasp van de komkommer dunne slierten
Na een half uur, kneed met je handen 8-10 stevige burgers en bak ze aan weerszijden goudbruin in een koekenpan met een scheutje olijfolie
Beleg de broodjes met de limoen yoghurt, gemengde sla, tomaten, bloemkool courgette burgers en als laatst de komkommerslierten
Ingrediënten voor 8-10 burgers
8-10 burger broodjes
1 courgette
1 kleine bloemkool (250 g)
2 teentjes knoflook
100-150 g havermout
2 eieren
1 handje verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Limoen yoghurt
200 g Griekse yoghurt
Sap van 1 limoen
Peper en zout
Voor op het broodje
4 tomaten
1 komkommer
Sla melange