Bao buns met vega kip saté
Zo maak je bao buns
Mix de bloem, gist, olijfolie en suiker in een kom en mix het lauwwarme water beetje bij beetje erdoor en kneed tot je een mooie deegbal hebt. Bestuif je keukenblad met wat bloem en kneed het deeg nog verder voor zo’n 5-10 min tot je een mooi soepel deeg hebt. Bestrijk de deegbal met een beetje olijfolie en leg in een grote kom en bedek met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen voor zo’n uur / 1,5 uur op een warme plek
Als het deeg verdubbeld is van grootte, leg het deeg dan weer op het keukenblad met wat bloem en druk de lucht er voorzichtig uit. Verdeel het deeg nu in 8 gelijken stukken en rol elk stuk tot een mooie ronde bal. Bedek de deegballetjes weer met een vochtige theedoek en laat nog even rijzen voor 30 minuten
Rol nu de deegballen uit in een ovalen vorm, bedek met een stukje bakpapier en vouw dubbel. Pak het stoommandje en leg er een laagje bakpapier in zodat het broodje niet blijft kleven aan het mandje. Prik er wel wat gaatjes in zodat de stoom erdoor kan komen later
Zet een pan op met kokend water en plaats een stoommandje boven op de pan. Zet het vuur op middelhoog en leg de broodjes erin (bij mij passen er maar 2 per keer). Doe de deksel erop en stoom de broodjes voor 10 minuten
Zo maak je saté saus
Voeg alle ingrediënten samen in een steelpannetje op middelhoog vuur. Blijf goed roeren en kook de saus tot je de gewenste structuur hebt voor de saté
Voor de vulling
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit dit kort in een pan met olie en voeg daarna de kipstukjes toe. Bak alles tot de kipstukjes mooi goudbruin gebakken zijn en maak verder op smaak met peper en zout
Snij ondertussen ook de komkommer in dunne slierten
Mix daarna de vega kip met de saté saus en beleg de bao buns met de komkommerslierten, vega kip saté en brokkel de cassave kroepoek en pinda’s over de broodjes samen met de chili flakes
Ingrediënten voor 8 bao buns
300 g bloem
4 g droge gist
20 ml olijfolie
2 tl suiker
150 ml lauwwarm water (37*C)
Huisgemaakte saté saus
400 ml kokosmelk
5 el 100% pindakaas
2 el ketjap manis
1 tl sambal
Vulling
300 g vega kipstukjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 komkommer
Handje cassave kroepoek
Handje pinda’s
Chili flakes
Peper en zout
Olijfolie