Bao buns met vega kip saté

 
IMG_5254.png

Het is weer tijd voor heerlijke huisgemaakte bao buns, lekker om het weekend mee te beginnen!

Prep tijd: 30 min | Rijs tijd: 2 uur | Totale tijd: 2,5 uur

Bao buns, zo leuk om te maken! En je kan ze vullen met alles wat je lekker vindt :) Ik heb ze dit keer gevuld met huisgemaakte saté en vegetarische kipstukjes, een heerlijk comfort gerecht voor aankomend weekend!

Vaak wordt saté saus kant en klaar gekocht, maar het is zo makkelijk om te maken & super lekker van smaak! Je kan de saté saus ook nog verder naar smaak maken door bijvoorbeeld meer sambal toe te voegen of wat geraspte gember, alles kan!

 
IMG_5250.png
IMG_5237.png
 

Zo maak je bao buns

  1. Mix de bloem, gist, olijfolie en suiker in een kom en mix het lauwwarme water beetje bij beetje erdoor en kneed tot je een mooie deegbal hebt. Bestuif je keukenblad met wat bloem en kneed het deeg nog verder voor zo’n 5-10 min tot je een mooi soepel deeg hebt. Bestrijk de deegbal met een beetje olijfolie en leg in een grote kom en bedek met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen voor zo’n uur / 1,5 uur op een warme plek

  2. Als het deeg verdubbeld is van grootte, leg het deeg dan weer op het keukenblad met wat bloem en druk de lucht er voorzichtig uit. Verdeel het deeg nu in 8 gelijken stukken en rol elk stuk tot een mooie ronde bal. Bedek de deegballetjes weer met een vochtige theedoek en laat nog even rijzen voor 30 minuten 

  3. Rol nu de deegballen uit in een ovalen vorm, bedek met een stukje bakpapier en vouw dubbel. Pak het stoommandje en leg er een laagje bakpapier in zodat het broodje niet blijft kleven aan het mandje. Prik er wel wat gaatjes in zodat de stoom erdoor kan komen later

  4. Zet een pan op met kokend water en plaats een stoommandje boven op de pan. Zet het vuur op middelhoog en leg de broodjes erin (bij mij passen er maar 2 per keer). Doe de deksel erop en stoom de broodjes voor 10 minuten

Zo maak je saté saus

  1. Voeg alle ingrediënten samen in een steelpannetje op middelhoog vuur. Blijf goed roeren en kook de saus tot je de gewenste structuur hebt voor de saté

Voor de vulling

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit dit kort in een pan met olie en voeg daarna de kipstukjes toe. Bak alles tot de kipstukjes mooi goudbruin gebakken zijn en maak verder op smaak met peper en zout

  2. Snij ondertussen ook de komkommer in dunne slierten

  3. Mix daarna de vega kip met de saté saus en beleg de bao buns met de komkommerslierten, vega kip saté en brokkel de cassave kroepoek en pinda’s over de broodjes samen met de chili flakes 

Ingrediënten voor 8 bao buns

300 g bloem

4 g droge gist

20 ml olijfolie

2 tl suiker

150 ml lauwwarm water (37*C)

Huisgemaakte saté saus

400 ml kokosmelk

5 el 100% pindakaas

2 el ketjap manis

1 tl sambal 

Vulling

300 g vega kipstukjes

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 komkommer

Handje cassave kroepoek

Handje pinda’s

Chili flakes

Peper en zout

Olijfolie

Geniet!