Geroosterde portobello met spinazie, abrikozen, geitenkaas en tijm

 
IMG_4140.jpg

Heerlijk zomers bijgerecht voor een gezellig dinertje of barbecue

Een makkelijk en snel bijgerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ik ben niet alleen fan van de kleur combinatie, maar ook van de smaak! De chioggia biet vind ik misschien wel een van de mooiste groentes & maakt dit gerecht ook helemaal af.

Je vindt deze speciale biet soms niet in de normale supermarkt, maar ik ga zelf altijd naar een lokaal groenten winkeltje in Haarlem en daar kan je ze in verschillende kleuren kopen. Dus misschien even goed zoeken, maar zeker de moeite waard.

Ingrediënten voor 4 portobello’s

4 portobello’s

125 g geitenkaas

150 g spinazie

1 chioggia biet

3 abrikozen

Paar takjes tijm

Peper en zout

olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snij de abrikozen in partjes en de chioggia biet in plakjes. Je kan de chioggia plakjes in zijn geheel gebruiken of je kan met een ronde vorm kleinere rondjes uitsnijden.

  2. Verhit een grillpan met olijfolie en rooster de portobello’s aan beiden kanten voor een paar minuten.

  3. Verhit tegelijk ook een koekenpan met olijfolie en laat de spinazie kort slinken.

  4. Beleg de portobello’s met de spinazie, geitenkaas, abrikozen en tijm en besprenkel met peper en zout.